Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Tomaszowie Lubelskim zwraca się z prośbą

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Tomaszowie Lubelskim zwraca się z prośbą do osób, które w okresie ostatnich 14 dni przebywały na obszarze transmisji koronawirusa SARS CoV-2 lub miały kontakt z osobami, u których można podejrzewać zakażenie o kontakt telefoniczny w godzinach pracy pod numer: 84 664 44 78 w. 30 lub 37
poza godzinami pracy telefon alarmowy: 507 897 610
W trosce o bezpieczeństwo swoje i osób, z którymi się kontaktujesz Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Tomaszowie Lubelskim
zwraca się z uprzejmą prośbą o mądre i odpowiedzialne zachowanie:

Unikaj większych skupisk ludności

Sprawy urzędowe załatwiaj głównie drogą mailową lub telefonicznie

Zachowaj odległość 1,5m od drugiej osoby
Często myj ręce wodą z mydłem

Zachowaj zasady higieny podczas kaszlu i kichania

Bądź odpowiedzialny

Pamiętaj! Nie blokuj linii telefonicznej Powiatowej Stacji Sanitarno-
Epidemiologicznej w sprawach, które można odłożyć na później.

e-mail: psse.tomaszowlubelski@pis.gov.pl
ePUAP: /SanepidTom/SkrytkaESP

Powiązane posty

04

Maj
Aktualności

UWAGA PRODUCENCI SUROWCA TYTONIOWEGO

Składanie Informacji o produkcji i zbyciu surowca tytoniowego Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa przypomina, iż w dniu 15 maja 2021 r. upływa termin składania Informacji o produkcji i zbyciu surowca tytoniowego za rok sprawozdawczy 2020/2021. Producent surowca tytoniowego, wpisany do rejestru producentów surowca tytoniowego zobowiązany jest przekazać do Dyrektora Oddziału Terenowego KOWR Informację  o produkcji i zbyciu surowca tytoniowego, zawierającą dane dotyczące m.in. powierzchni uprawy poszczególnych grup odmian tytoniu, […]

04

Maj
Aktualności

ZASADY STOSOWANIA ŚRODKÓW OCHRONY ROŚLIN W SPOSÓB BEZPIECZNY DLA PSZCZÓŁ

Ø Pszczoły są najważniejszym zapylaczem w uprawach roślin rolniczych i sadowniczych. Ø Wpływają one na wzrost plonów jak również na ich jakość. Zapylanie przez pszczoły drzew i krzewów owocowych, plantacji truskawki, maliny przyczynia się do lepszego wykształcenia owoców o większej liczbie nasion oraz łagodniejszym zabarwieniu i lepszym smaku. Ø Obecność pszczoły miodnej na plantacji rzepaku powoduje wzrost[…]